Over mij

Ik ben Merlin. Ik werk als tolk Nederlandse Gebarentaal, ben gelukkig getrouwd en moeder van een dochter (2005) en zoon (2009). En nu ben ik opeens ook uitvinder!

De Split and Sit™ is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte. Ik kijk altijd enorm naar de zomervakantie uit omdat het zo heerlijk is om echt de tijd te hebben voor elkaar. Mijn man en ik zijn allebei druk en de kinderen ook: sporten, feestjes, school, proefwerken, werkstukken en spelen. De zomerstop is voor ons een moment om weer helemaal tot elkaar te komen en te beseffen wat een fijn en mooi gezin we zijn.

Hoe houd ik mijn kinderen tevreden?

Maar één aspect aan op vakantie gaan vind ik aanzienlijk minder leuk: de autorit. Toen mijn man en ik vier jaar geleden besloten om naar een heerlijke camping in Frankrijk te rijden waar we eerder waren geweest, dacht ik terug aan de vorige keer. De camping was fantastisch, maar de reis niet. Onze kinderen zaten elkaar regelmatig in de haren op de achterbank. En dan is 12
uur rijden echt lang. De paniek sloeg toe: hoe houd ik mijn kinderen tevreden, welke spelletjes kan ik nog meer vinden om in de auto te doen, hoeveel cadeautjes moet ik kopen voor onderweg, hoe komen we allemaal aan op de camping zonder overspannen te zijn door de reis?

Eigen ruimte in de auto

Ik besloot om met de kinderen om de tafel te gaan zitten. Misschien hadden zij zelf ideeën om de reis beter te laten verlopen. Mijn dochter van toen acht zei: ‘Wat ik het vervelendste vind, is dat mijn broertje altijd aan het opletten is op wat IK doe. Hij kijkt mee op de Ipad, wil hetzelfde spelletje doen, zegt wat over mijn tekening. Pakt mijn kleurpotloden af.’ En toen zei ze: ‘Ik wil soms even mijn eigen ruimte in de auto.’ Dat vond, en vind ik nog steeds, een mooie zin!

Split and Sit™

Op dat moment ontstond bij mij het idee voor een uitvinding. Toen begon het denkwerk en het uitwerken. Jarenlang heb ik aan mijn uitvinding gewerkt, in mijn hoofd en in praktijk, alleen en met anderen. Elk vrij uurtje besteedde ik eraan. En de Split and Sit™ is het resultaat.

Milieuvriendelijk en recyclebaar

Deze uitvinding maakt me enorm trots. Niet alleen omdat ik denk en hoop dat het heel veel ouders blij gaat maken, maar ook omdat het een milieuvriendelijk, recyclebaar product is. Hij is gemaakt van papier en karton en de hulpmiddelen voor de bevestiging zijn duurzaam.

Goed doel

Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen plezier hebben van mijn de Split and Sit™. Zowel in de auto als daar buiten. Daarom doneer ik per verkochte Split and Sit™ € 1,- aan Stichting Kinderen van de Voedselbank.